Poštenjačina

Hrvat Edim Fejzić optužen za kupovinu glasova

Predao je 100 KM kako bi mu svjedok pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje obitelji i prijatelja osigurao još četiri glasa…
Vijesti / Crna Kronika | 19. 11. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva protiv Edima Fejzića iz Goražda, izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH zbog krivičnog djela ''Povreda slobode odlučivanja birača iz člana 195. stav 1. KZ F BiH'', potvrdio je Predrag Golubović, kantonalni tužilac u Goraždu.

Fejzić se tereti da je 7. listopada 2018. godine, na hodniku ispred prostorija stranke Goraždanska priča u Goraždu, u namjeri da podmićivanjem utječe na birače u BPK Goražde da na izborima za zastupnika u Skupštini BPK-a Goražde održanim u mjesecu listopadu 2018. godine glasuju za njega, svjedoku iz Goražda, čiji je identitet poznat Tužiteljstvu, predao iznos od 100 KM kako bi mu svjedok pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje obitelji i prijatelja osigurao još četiri glasa na listi za zastupnika u Skupštini BPK-a Goražde.

Video: Federalni parlamentarac Edim Fejzić kupuje glasove

''Optužnica je dostavljena sucu za prethodno saslušanje Općinskog suda u Goraždu koji je uvidom u dokaze koje je Tužiteljstvo predočilo utvrdio da postoji visok stupanj osnovane sumnje da je imenovani počinio krivično djelo za koje se optužnicom tereti i iz tog razloga sud je potvrdio optužnicu'', izjavio je Golubović.

Prema njegovim riječima operativnim radnjama pripadnika Sektora kriminalističkih poslova MUP-a Goražde, a na osnovu naredbi kantonalnog  tužitelja, istraga je uspješno provedena, svjedoci saslušani, dokazni materijali uredno obrađeni i dostavljeni Tužiteljstvu na dalje postupanje.

''Inicijalni razlog za otvaranje istrage je video zapis koji je objavio online Žurnal magazin'', kazao je Golubović.

Fejzić je izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH i dopredsjedavajući Skupštine BPK Goražde u drugom mandatu. U Dom naroda ušao je kao Hrvat iz kantona u kojem žive samo 24 Hrvata!

Kopirati
Drag cursor here to close