Strašno!

Horor u Karavlasima kod Kalesije: 10 godina u ropstvu držali djevojčicu iz Njemačke

Vijesti / Crna Kronika | 26. 05. 2012. u 13:21 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak deset godina u ropstvu je živjela 20-godišnja Njemica u selu Gojčin kod Kalesije u sjeveroistočnoj Bosni nedaleko od Tuzle.

Prema pisanju portala Bportal.ba, djevojku za koju se vjeruje da se zove Klara, u zaseoku Karavlasi deset su godina fizički i psihički brutalno zlostavljali članovi obitelji Marinković.

Dok se devetnaestogodišnja Nijemica Karla oporavlja u sigurnoj kući na području Tuzlanskog kantona, na vidjelo izlaze stravični detalji torture kojoj je bila izložena tijekom desetogodišnjeg ropstva .

Nakon što je bračni par Milenko i Slavica Marinković uhapšeni i pritvoreni, stanovnici susjednih sela Gojčina (općina Kalesija) i Repuha (Živinice), malo slobodnije pričaju o onome što su viđali na imanju Marinkovića.

Njemica je iz ropstva spašena prošlog tjedna, odnosno 17. svibnja, te je odvedena u sigurnu kuću. Imala je samo 40-ak kilograma i bila je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, sa ožiljcima po cijelom tijelu. Spašena je zahvaljujući Seadu Makaliću koji je o svemu obavijestio policiju.

Bračni par, Milenko i Slavica Marinković, uhićeni su te im je određen jednomjesečni pritvor. Za rpostvo je znala i majka djevojke, ali i još nekoliko osoba koje zbog straha od osvete nisu smjele nikome reći ono što su vidjele u Karavlasima.

Sve je počelo prije deset godina kada je Milenko Marinković iz Austrije doveo ženu Kristinu koja mu je bila druga supruga. Ona je sa sobom povela četiri kćerke.

– Tri starije djevojke su se navodno udale sa Marinkovićeve rođake. Ova djevojčica je tada imala devet godina i ostala je da živi kod Milenka. Njemica, njena majka, povremeno je dolazila i morala je znati šta se događa – ispričao je za Bportal Sead Makalić koji je slučaj prijavio policiji nakon što se uvjerio da djevojka još živi kod obitelji.

Policija je došla, no prvo nije pronašla nikakvu Njemicu. No, djevojka je potom pronađena skrivena u šumi. Bila je mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

Općinski sud Kalesija je prihvatio prijedlog Županijskog Tužiteljstva Tuzlanske županije i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za supružnike Milenka (52) i Slavojku Marinković (45) zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suizvršitelji na okrutan način počinili kazneno djelo protupravnog lišenja slobode državljanke Njemačke, priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva u Tuzli.

Postuopajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i izdao naredbe za sve potrebne istražne radnje koje se provode. Naložene su provjere koje je neophodno izvršiti.

O događaju je obaviještena Državna agencija za istragu i zaštitu koja je uključena u istragu, Tužiteljstvo BiH, kao i druge institucije koje su uključene u zbrinjavanje i staranje o djevojci.

Kopirati
Drag cursor here to close