Smrt na tračnicama

HNŽ: Na prugama u tri mjeseca život izgubile četiri osobe

U sudaru dva teretna vlaka u Donjoj Jablanici, u srijedu navečer, smrtno su stradala dva uposlenika Željeznica Federacije BiH, a jedan je teško ozlijeđen i hitno prevezen na liječenju u Mostar.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od lipnja do kraja kolovoza na željezničkim prugama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji smrtno su stradale četiri osobe.

U sudaru dva teretna vlaka u Donjoj Jablanici, u srijedu navečer, smrtno su stradala dva uposlenika Željeznica Federacije BiH, a jedan je teško ozlijeđen i hitno prevezen na liječenju u Mostar.

Foto: Bljesak.info / Stravične scene na mjestu nesreće u Donjoj Jablanici

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić ističe da o detaljima nesreće ne može govoriti dok istražne radnje ne budu završene. "U nesreći su sudjelovale dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983) i J. Ć. (1969), obojica iz Sarajeva i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B.J. (1968) i F. T. (1971), obojica iz Sarajeva. U ovoj željezničkoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio H. K. Na snazi je potpuna obustava željezničkog prometa na navedenoj dionici", kazao je Marić. Drugi strojovođa B.J. nije ozlijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

Foto: Bljesak.info / Stravične scene na mjestu nesreće u Donjoj Jablanici

Stradali brat i sestra

Prije nekoliko dana tragedija na željezničkoj pruzi se dogodila u Čapljini. Brat i sestra su ozlijeđeni strujnim udarom na željezničkoj pruzi u Stijenama. Od ozljeda koje je zadobio prilikom strujnog udara preminuo je dječak D.I.K. (2003.).

"Dječak inicijala D.I.K. (2003.) primljen je u nedjelju, 19. kolovoza u Centar urgentne medicine SKB Mostar bez znakova života. Nakon poduzete reanimacije konstatirana je smrt dječaka", navedeno je za Bljesak.info iz Ureda za informiranje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Njegova sestra E.A.K (2006.) iz mostarske bolnice odvezena je u teškom stanju na liječenje u Zagreb.

Hrvatski mediji su jučer objavili kako je djevojčica u Zagreb premještena u ponedjeljak, te kako se najvjerojatnije liječi na KBC Zagreb, gdje rade najbolji liječnici za opekline.

Smrt u Opinama

Pod kotačima vlaka u mostarskom naselju Opine u lipnju je poginuo 63-godišnjak.

''Na željezničkoj pruzi putnički vlak je usmrtio muškarca, a riječ je o S.F. (1955.)'', potvrdila je tada za Bljesak.info dežurna tužiteljica.

Foto: Bljesak.info / Na mjestu očevida

"Putnički vlak koji je prometovao na relaciji Čapljina-Mostar-Sarajevo je usmrtio spomenutu osobu. Na mjestu događaja izvršen je očevid, te su izuzeti svi potrebni tragovi", izjavila je tada tužiteljica za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Opine i vlak Željeznica Federacije BiH

 Vlak izletio iz tračnica

Nesvakidašnja željeznička nesreća dogodila se u čapljinskom mjestu Šurmanci.

Bljesak.info / Željeznička nesreća 

Tada je brzi putnički vlak, koji je prometovao na relaciji Sarajevo - Čapljina, iskočio iz tračnica prilikom nailaska na odron kamena - stijene. U vlaku se tada  nalazilo 20 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen, dok je u mostarskoj bolnici bio hospitaliziran strojovođa.

Bljesak.info / Željeznička nesreća 

Na vlaku je nastala milijunska šteta, a zbog nesreće promet je bio u prekidu. Nekoliko dana trajalo je izvlačenje lokomotive iz provalije. Mediji su tada navodili da vlak koji je izletio kod Čapljine nije bio osiguran.

Kopirati
Drag cursor here to close