Carinici u čudu

Baka iz BiH u Njemačkoj uhvaćena s cigaretama u mahunama: Evo kako se snašla

Imala je dvije torbe pune cigareta, u jednoj ih je prekrila s mahunama, u drugoj ih je “upakirala” u donje rublje.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 04. 2019. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinski službenici su kod Münchena zaustavili mini autobus koji je vozio putnike iz BiH u Frankfurt. Pregledom autobusa su u prtljažniku i u putničkom prostoru pronašli putne torbe ispunjene raznim stvarima, između ostalog velikom količinom slatkiša. No, najviše ih se dojmila starica koja je imala nedozvoljenu količinu cigareta.

Naime, po jednoj osobi dopušten je unos u Njemačku jedne šteke cigareta bez carinjenja. No, žena je imala puno više. Imala je dvije torbe pune cigareta, u jednoj ih je prekrila s mahunama, u drugoj ih je “upakirala” u donje rublje. Kad su zbrojili kutije cigareta, carinici su ustanovili da ima pet šteka.

 Žena nije mogla komunicirati s carinikom zbog nepoznavanja njemačkog jezika pa je zamolila vozača da joj pomogne te mu rekla da je mislila tri šteke cigareta rasporediti na tri djevojke u autobusu, ali to joj nije prošlo.

Baka iz BiH morala je platiti 84 eura kazne za ostale četiri šteke. Odmah je rekla da nema novca. Potom je rekla da ima pola iznosa, dala je sve što je imala cariniku. No, kad se ispostavilo da ima i više nego je bio iznos kazne, a carinik joj rekao da će joj vratiti ostatak novca, starica se rasplakala od sreće i potapšala carinika po ramenu.

On se zbunio i TV reporterima iz emisije “Achtung Kontrolle!” (njemačkog televizijskog programa Kabel Eins) koji su snimali cijelu situaciju rekao kako ne zna zašto je žena tako sretna kad su je kaznili.

Starici je savjetovao da cigarete više ne skriva ispod mahuna, prenosi magazin Feniks.

Kopirati
Drag cursor here to close