Prijetnje

Mostar: Harisu Pendiću mjesec dana pritvora

Podsjetimo, Federalna uprava policije uhitila je u petak Harisa Pendića iz Mostara zbog prijetnji novinaru Hrvatskog medijskog servisa Branimiru Galiću.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 01. 2021. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22.01.2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode osumnjičenom Harisu Pendiću zv. ''Penda'' (1994.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio tri kaznena djela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), priopćeno je. 

Naime, Haris Pendić zv. ''Penda'' se sumnjiči da je u tri navrata, u vremenskom razdoblju od 17. svibnja 2020 godine do 07. studenog 2020. godine upućivao ozbiljne prijetnje po život, oštećenima: kardinalu V. P., građanima M. V., S. Ć. H., A. P. i novinaru Hrvatskog medijskog servisa B. G.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa Federalnom upravom policije nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, istaknuto je. 

Podsjetimo, Federalna uprava policije uhitila je u petak Harisa Pendića iz Mostara zbog prijetnji novinaru Hrvatskog medijskog servisa Branimiru Galiću.

Istaknimo kako su Pendića pripadnici SIPA-e uhitili u svibnju prošle godine zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, a zbog prijetnji koje je uputio kardinalu Vinku Puljiću i to nakon održane mise blajburškim žrtvama u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close