uvjetno četiri

Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 11. 03. 2016. u 12:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u petak je na sisačkom sudu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, s uvjetnim rokom od četiri godine ne ponovi li kazneno djelo, te je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće iz nehaja, popularni glumac Emir Hadžihafizbegović i njegova odvjetnica Jasna Špiranović izrazili su zadovoljstvo korektnim i brzim sudskim postupkom, a iskoristili su još jednu prigodu da obitelji poginule izraze svoju sućut.

"Ponovo se zahvaljujem kćeri poginule, Lani Kuduz, koja je pokazala senzibiliziranost i razumijevanje za sve što se dogodilo. Dugo sam na neki način bio stigmatiziran, sve dok tu stigmu nisam u korektnom odnosu s Lanom skinuo. I ona je zaslužna za ovakav ishod postupka. Ja sam legalist i čekao sam da se stvari odvijaju pravnim putem", rekao je Hadžihafizbegović nakon presude, prenosi Hina.

Popularni glumac Emir Hadžihafizbegović na sisačkom je sudu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, s uvjetnim rokom od četiri godine ne ponovi li kazneno djelo, te je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće iz nehaja u kojoj je u listopadu 2014. na autocesti kod Novske poginula 63-godišnja Ankica Kuduz.

Osuđeni Hadžihafizbegović dužan je i platiti troškove sudskog postupka u ukupnom iznosu 8.247 kuna. Zbog sporazuma, koji se temelji na cjelovitom Hadžihafizbegovićevom priznanju krivnje, stranke u postupku odrekle su se prava na žalbu.

Pravomoćna presuda, kako je obrazložila predsjednica Optužnog vijeća Vera Bubaš, u cijelosti se temelji na sporazumu stranaka i izjavi optuženog od 8. lipnja prošle godine kada je priznao svoju krivnju za prometnu nesreću.

Napomenula je kako je za takvo kazneno djelo previđena kazna od jedne do osam godina zatvora, ali je sudsko vijeće priznalo Hadžihafizbegoviću sve olakotne okolnosti, kao što je prijateljski odnos s obitelji Kuduz, činjenicu da je na mjestu nesreće bila porušena prometna signalizacija te da poginula Anica Kuduz, koja je na mjestu nesreće koja je prethodila ovoj izašla iz svog automobila, nije imala reflektirajući prsluk.

Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice 12. listopada 2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu.

Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnoj traci mijenjao točak, a također je vozio prebrzo. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača putničkog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće, piše Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close