Tužiteljstvo zatražilo pritvor

Grude: Pijan izudarao starca i ukrao mu kovanice

Osumnjičeni je 14. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima u mjestu Rupine, općina Grude, u alkoholiziranom stanju, izvršio razbojništvo nad 84-godišnjakom i nanio mu lake tjelesne ozljede.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2018. u 09:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 17. rujna 2018. godine podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora S.Č. (32) iz Gruda zbog kaznenog djela razbojništava i lake tjelesne ozljede, a odluku o osnovanosti prijedloga donijet će o Općinski sud u Ljubuškom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Osumnjičeni je 14. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima u mjestu Rupine, općina Grude, u alkoholiziranom stanju, izvršio razbojništvo nad 84-godišnjakom i nanio mu lake tjelesne ozljede. 

“S.Č. je znajući da starac živi sam i da u blizini njegove kuće nema susjeda, te da je kao takav bespomoćan, došao u obiteljsku kuću V.Č., te mu uzvišenim tonom rekao ‘daj pare, daj odmah’, a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Kad je oštećeni pao na  pod ušao je u sobu gdje je pronašao i uzeo novac u kovanicama različitih valuta i apoena i udaljio se u smjeru Gruda.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponovno počiniti isto ili slično kazneno djelo”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoj tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close