Tužiteljstvo ŽZH

Gruđaninu skoro četiri godine zatvora zbog indijske konoplje

U izrečenu kaznu zatvora optuženiku je uračunat jednomjesečni pritvor te su mu trajno oduzete 272 stabljike indijske konoplje.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Presudom Općinskog suda u Ljubuškom Mate Šimić zvani ''Čota'' (1957.) iz Gruda osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i 11 mjeseci zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

U izrečenu kaznu zatvora optuženiku je uračunat jednomjesečni pritvor te su mu trajno oduzete 272 stabljike indijske konoplje.

''Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu optužilo je Matu Šimića da je u mjestu Drinovci, općina Grude, na parcelama gdje je zasadio 272 stabljike indijske konoplje razvio kompletan sustav za napajanje, koje stabljike su njegovim uzgojem narasle od 20 do 270 cm.

17. srpnja 2016. godine djelatnici PU Grude su ga zatekli na licu mjesta i lišili slobode, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Optuženi ima mogućnost pobijanja presude podnošenjem žalbe Županijskom sudu u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close