Osumnjičen

Granični policajac tražio mito pa zaradio optužnicu

U optužnici se navodi da je D.I., prilikom kontrole putnih isprava optuženog E.B. i osoba s njim u vozilu, zahtijevao i primio dar kako bi im, bez dodatnog zadržavanja, dozvolio prelazak granice.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 09. 2021. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv pripadnika Granične policije BiH D.I. i državljanina Hrvatske E.B. koja ih tereti za primanje, odnosno davanje dara i drugih oblika koristi.

Granični policajac je optužen da je 22. studenog prošle godine na graničnom prijelazu Gradiška, s ciljem stjecanja nezakonite koristi, zahtijevao i primio dar u iznosu od 30 eura da u okviru svojih ovlasti izvrši radnju koju je bio dužan obaviti, priopćeno je iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da je D.I., prilikom kontrole putnih isprava optuženog E.B. i osoba s njim u vozilu, zahtijevao i primio dar kako bi im, bez dodatnog zadržavanja, dozvolio prelazak granice, prenosi Srna. 

Optuženi je pri tome inzistirao da oni nemaju potrebna covid odobrenja i potvrde za ulazak u BiH iako je znao da to nije točno.

Prema optužnici, E.B. je službenom licu u institucijama BiH učinio novčani dar kako ne bi proveo zakonski propisanu proceduru.

Kopirati
Drag cursor here to close