Optužba Uskoka

Granični policajac skrivao bjegunca s tjeralica BiH i Crne Gore?

Policajac je dva puta službenim vozilom osuđenika prevezao do granice s BiH kako bi izbjegavajući graničnu kontrolu napustio Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, navodi se u optužnici Uskoka.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 05. 2021. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskok je podigao optužnicu protiv graničnog policajca u Imotskom koji je skrivao bjegunca s dviju tjeralica i službenim ga automobilom vozio do ilegalnih graničnih prijelaza.

Graničnog policajca Uskok tereti da je od 4. do 24. studenoga prošle godine omogućio osuđeniku da nezakonito boravi u Hrvatskoj te nezakonito ulazi i izlazi s njenog teritorija.

Znajući da su za tim osuđenikom raspisane međunarodne tjeralice na temelju presuda nadležnih sudova u Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a kojima je osuđen na zatvorske kazne, s namjerom da osuđenik ne bude uhićen i izručen navedenim državama, u dva navrata policajac nije prijavio njegov boravak u Hrvatskoj niti je sačinio izvješća o prekršaju iz Zakona o nadzoru državne granice, kažu u Uskoku.

Navode i da je policajac dva puta službenim vozilom osuđenika prevezao do granice s BiH kako bi izbjegavajući graničnu kontrolu napustio Hrvatsku izvan graničnog prijelaza.

Na taj je način višestrukom osuđeniku omogućio da slobodno boravi i kreće se na hrvatskom teritoriju te da izbjegne uhićenje i izručenje Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, izvijestilo je hrvatsko tužiteljstvo, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close