Zakon smanjio kaznu

Grafitar iz Uskoplja se brani sa slobode: Kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora

S obzirom na to da je došlo do izmjena Krivičnog zakona FBiH, za to djelo predviđena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora. Predviđena kazna za to djelo ranije je bila od jedne do pet godina zatvora.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladić Adis Pokvić pušten je da se brani sa slobode, nakon što je na kući svoje obitelji i automobilima parkiranih u dvorištu, među kojima je i njegov automobil, 5. kolovoza ispisao uvredljive poruke protiv Bošnjaka kao i poruke koje veličaju genocid u Srebrenici.

Ta vijest potvrđena je iz MUP SBK za Novinsku agenciju Patria.

Pokvić je u naselje Krupa stigao iz Austrije, gdje živi u posljednje vrijeme.

Na ispitivanju u policiji priznao je da je on ispisao poruke i time počinio krivično djelo iz člana 163. stav 1. Krivičnog zakona FBiH. S obzirom na to da je došlo do izmjena Krivičnog zakona FBiH, za to djelo predviđena je kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora. Predviđena kazna za to djelo ranije je bila od jedne do pet godina zatvora.

''Tko javno izaziva ili raspaljuje narodnosnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima koji žive u Federaciji, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine'', navodi se u Krivičnom zakonu FBiH koji je izmijenjen 2016. godine.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Pokvića bit će podnesen nadležnom tužiteljstvu.

Incident je unio nemir među stanovnike Gornjeg Vakufa-Uskoplja gdje zajedno živi bošnjačko i hrvatsko stanovništvo.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close