Prijava protiv gradonačelnika

Gradonačelnik osumnjičen zbog nelegalne prodaje poslovnog prostora

Prijava protiv gradonačelnika Doboja zbog prodaje poslovnog prostora
Vijesti / Crna Kronika | 05. 04. 2018. u 13:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Foto: YouTube / Obren Petrović

Policija RS-a podnijela je izvještaj protiv gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i još četiri osobe zbog sumnje da su nezakonito uknjižili i prodali poslovni prostor u tom gradu, vrijedan 62.500 KM.

Iz MUP-a RS su potvrdili da je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjestan rad u službi podnesen protiv osoba inicijala O.P. (1957.), M.Ć. (1955.), R.M. (1959.), N.P. (1966.) i V.J. (1986.).

''Postoji osnova sumnje da su u svojstvu ovlaštenih osoba Grada Doboja i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, Područne jedinice Doboj, u suprotnosti sa zakonskim i podzakonskim aktima, izvršili knjiženje poslovnog prostora u ulici Ćuprijska broj 11, kao vlasništvo Grada Doboja. Nakon toga su poslovni prostor prodali na licitaciji u iznosu od 62.500 KM'', navodi se u priopćenju.

Na taj način nastupila je, kako se dodaje, teža povreda prava pravnog subjekta iz Banje Luke koji i danas ne raspolaže tim poslovnim prostorom, iako je rješenjem Osnovnog suda u Doboju poslovni prostor dosuđen njima kao vlasnicima, te kao takav uknjižen u Geodetskoj upravi Doboj.

Kako se saznaje, osim protiv Petrovića, izvještaj je podnesen protiv Milana Đorića, Radmile Mlinarević, Nenada Paleksića i Velibora Jerenića.

Kopirati
Drag cursor here to close