Bihać

Građani ozlijedili migrante

Kovačević kaže kako postupak prebacivanja migranata na entitetsku granicu djeluje nehumano, ali da je to "jedini način da se skrene pažnja...''
Vijesti / Crna Kronika | 29. 08. 2020. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor SOS Bihać Zlatan Kovačević kaže kako su u ovom gradu u petak i subotu ozlijeđena četiri migranta, od kojih su trojici ozljede nanijeli građani.

Kaže kako su građani u petak navečer nanijeli lakše ozljede trojici migranata, dok je jedan danas ozlijeđen u sukobu s drugim migrantima.

Kovačević je rekao da je policija izašla na uviđaj po dojavi građana, te da je ozliješenim migratima pružena medicinska pomoć i da nisu životno ugroženi.

"Dok obilazimo grad danas vidimo da ima dosta policije na periferiji kuda obično prolaze migranti, dok u samom gradu nema nekih događanja", rekao je Kovačević.

Kaže da se migranti koji su prevezeni na entitetsku granicu rijetko tu i zadržavaju.

"Srećemo ih kako se pješke vraćaju u Bihać. Njihov cilj je prelazak u Hrvatsku i dalje u EU. Na entitetskoj granici ostaju oni manje iskusni, iskusniji uspijevaju proći", kaže Kovačević.

Dodao je kako postupak prebacivanja migranata na entitetsku granicu djeluje nehumano, ali da je to "jedini način da se skrene pažnja na tešku situaciju u vezi s migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu".

Kovačević smatra da je ova situacija rezultat neefikasnosti države, te da problem raste, dok se krivica prebacuje sa jednih na druge, navela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close