AUDIO SNIMKA

Policajci vrijeđali i tukli mladiće iz Foče nakon prometne nesreće

Kako se neslužbeno doznaje, jedan od policajaca koji je sudjelovao u maltretiranju mladića bio je Zoran M.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 08. 2019. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri mladića, od kojih su trojica iz Foče, a jedan državljanin Srbije, koji su sudjelovala u promentoj nesreći na magistralnoj cesti Ustikolina - Goražde u mjestu Džindići pretrpjeli su policijsku torturu.

Slučajni audio-zapis

Kako se neslužbeno doznaje, jedan od policajaca koji je sudjelovao u maltretiranju mladića bio je Zoran M., piše Klix.

Nesreća se dogodila prošlog vikenda u 3:30 sati iza ponoći, a otac jednog od mladića je objavio snimku koju su mladići slučajno zabilježili na mjestu nesreće jer su se tijekom vožnje snimali u automobilu.

Mobitel im je nakon udesa ispao, pa je tako nastao i audio zapis cijelog događaja.

On je ispričao da je njegov sin bio suvozač u automobilu koji je na magistralnoj cesti udario u mjesto nesreće. Navodno su nakon udara u bankinu, udarili u automobil koji je u jednoj prometnoj traci bio okrenut na krov, odbio se i tom prilikom zakačio i policijski automobil koji se sa upaljenom rotacijom nalazio u drugoj prometnoj traci.

Otac suvozača tvrdi da mjesto nesreće nije bilo označeno, iako je padala kiša što je uzrokovalo smanjenu vidljivost na cesti.

Da se nesreća dogodila potvrđuje i policijski izvještaj u kojem stoji da je iste noći oko 3:30 sati u mjestu Džindići došlo do prometne nezgode tako što je vozilo marke Golf kojim je upravljao vozač D.D. iz Foče koje se kretalo iz smjera Ustikoline udarilo u Škodu Octaviju koje se nalazilo prevrnuto na kolniku, gdje su zatim vozila Golf i Škoda udarila službeni automobil MUP-a BPK-a Goražde marke Golf A7.

Video: Policija maltretirala mladiće iz Foče

Alkoholizirani mladići

U izvještaju se ističe da je na mjesto nesreće upućena patrola policije koja je izvršila očevid, te da je kod vozača D.D. alkotestiranjem ustanovljena prisutnost alkohola u organizmu u iznosu od 1,11 promila. Dalje se navodi da su se u automobilu marke Golf nalazili i suputnici P.S. i P.D. kojima je ukazana liječnička pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde.

Kod osobe P.S. su od strane dežurnog liječnika utvrđene ozljede grudnog koša i desne potkoljenice, a kod P.D. ozljede nosa i lijeve potkoljenice gdje se dežurni liječnik nije izjasnio o stupnju ozljeda.

Međutim, otac suvozača ne spori da je vozač koji je upravljao automobilom krivac za prometnu nesreću i da je alkotestom utvrđeno da je imao alkohola u krvi, ali je zatečen ponašanjem policijskih službenika.

Tvrdi da su pripadnici policije nakon prometne nesreće maltretirali mladiće, vikali na njih, vrijeđali ih, a u određenom trenutku i tukli. Ističe da je osobno podnio prijavu unutarnjoj kontroli policije u Goraždu zbog odnosa policijskih službenika prema mladićima, te da su i oni dali izjave u policiji. Policiji u Goraždu nije rekao da postoji snimka onoga što se dogodilo te večeri, navodi Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close