Pretres

Gačanin krao gorivo iz rudnika i termoelektrane Gacko

Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2017. u 06:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gatačka policija lišila je slobode osobu čiji su inicijali V.K. iz ove općine, za koje su postojala operativna saznanja da je otuđio gorivo iz pogonskih strojeva Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Iz policije preciziraju da su postojala operativna saznanja da je ispred pomoćnih objekata koje koristi u naselju Zečice ova osoba dovezla više desetina litara pogonskog goriva otuđenog iz pogonskih strojeva Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko.

U priopćenju se navodi da je u pretresima objekata i vozila policija oduzela 10 plastičnih kanistera zapremina po 25 litara sa dizel gorivom, tri prazna metalna bureta zapremine po 200 litara, 11 praznih plastičnih kanistera zapremine po 25 litara i jedno prazno plastično bure zapremine 50 litara.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe suca za prethodni postupak Osnovnog suda u Trebinju.

Policijska postaja Gacko, će nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenoj krađi. Ovo je treća evidentirana krađa goriva, a do sada je ukupno oduzeto oko 380 litara.

Kopirati
Drag cursor here to close