Orašje

FUP 'upao' na granicu i uhitio sanitarnog inspektora

Pripadnici Federalne uprave policije u subotu su na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili jednog federalnog sanitarnog inspektora
Vijesti / Crna Kronika | 21. 03. 2020. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Uhićenje su izvršili policajci u civilu

Pripadnici Federalne uprave policije u subotu su na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhitili jednog federalnog sanitarnog inspektora, objavio je Klix.

FUP je izveo ovu akciju na osnovu naredbe Općinskog suda u Orašju, jer se navedeni inspektor tereti za primanje dara ili mita.

Ova informacija potvrđena je i iz Granične policije BiH, gdje su naveli da o ovome uopće nisu bili obaviješteni. Kako je rečeno, policijski službenici koji su priveli inspektora su bili u civilu.

''Za sigurnost međunarodnih graničnih prijelaza na teritoriji BiH mjerodavna je samo jedna policijska agencija. Ime joj je Granična policija BiH. Svaki budući nenajavljeni upad i postupanje bez prethodno obavljenog legitimiranja ovlaštenih službenih osoba koji je kao takav i zakonski propisan, bit će ubuduće beskompromisno spriječen kako radi sigurnosti policijskih službenika tako i radi svih onih drugih koji se u tim trenucima zateknu na graničnim prijelazima'', rekao je sarajevskom portalu Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close