Od ranije poznati policiji

FUP: Uhićeno pet osoba zbog droge

Pojedine osobe su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju kaznenih djela, zbog čega su osuđivani, priopćili su iz FUP-a.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2020. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su u Kantonu Sarajevo lišili slobode pet osoba zbog kaznenog djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''.

Aktivnosti su vršene pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeno je pet pretresa na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode pet osoba iz Sarajeva inicijala A.J. (1987.), E.J. (1980.), A.V. (1985.), N.K. (1988.), S.Č. (1985.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela.

Pojedine osobe su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju kaznenih djela, zbog čega su osuđivani, priopćili su iz FUP-a.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba, radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakirali a potom preprodavali konzumentima sa područja Kantona Sarajevo.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Canabis Sativa L'', ''Amfetamin'' i ''Metamfetamin'', sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i municije, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima, priopćeno je iz FUP-a.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Kopirati
Drag cursor here to close