Znaš li ti ko sam ja?!

Federalni policajci uhitili policajca koji je priveo muža tužiteljice!

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostali su iznenađeni kada su pripadnici FUP-a jučer priveli njihovog kolegu T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2020. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostali su iznenađeni kada su pripadnici FUP-a jučer priveli njihovog kolegu T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi, navodi novinska agencija Patria.

Ovaj policajac priveden je nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužiteljice Tužiteljstva TK, Mujagu Begića. Tijekom kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić uhićen!

''Sindikat će se sigurno uključiti u ovaj događaj. Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz'', doznaje agencija Patria u MUP-u TK.

Kako neslužbeno doznaje ova novinska agencija, Mujaga je prilikom kontrole upitao policajce "da li oni znaju ko je on". Pripadnici MUP-a TK koji su i zaustavili vozilo nisu pristali na takvu priču, pa je na kraju Mujaga Begić i priveden. 

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva TK kazao je za Patriju da će to tužiteljstvo podnijeti zahtjev Federalnom tužiteljstvu za određivanje tužiteljstva koje će voditi slučaj. 

"Čekamo da nam FUP preda izvještaj o počinjenju krivičnog djela i onda ćemo podnijeti Federalnom tužiteljstvu zahtjev za određivanje tužiteljstva koje će voditi slučaj", kazao je Arnautović. 

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivična djela "zlostavljanje u službi" i "protupravno lišenje slobode". 

Kopirati
Drag cursor here to close