Auto pijaca u Sarajevu

Federalni inspektori uz pomoć specijalaca 'počistili' pijacu u Sarajevu

U akciji je izvršeno više od 500 kontrola vozila i fizičkih osoba, te pregledano više od 100 pijačnih tezgi.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 09. 2019. u 19:38 Tekst: Anadolija agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru pojačanih inspekcijskih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada "nacrno" u Federaciji Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove je danas u suradnji sa Specijalnom postrojbom za podršku Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo provodila inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu, priopćeno je iz federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

U akciji je izvršeno više od 500 kontrola vozila i fizičkih osoba, te pregledano više od 100 pijačnih tezgi.

Prema do sada dostupnim podacima, oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla: 181 par krivotvorene brendirane obuće; 47 pakovanja rezanog duhana; 997 kutija cigareta; 100 komada krivotvorenih jastuka s natpisom ''Dormeo''; 27 komada novih strojeva za izvođenje građevinskih radova i drugog alata.

"Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u istom nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i pauk-vozilom transportirano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika", priopćio je FUZIP.

Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000 KM, a po okončanju postupka bit će izrečeni prekršajni nalozi prema fizičkim osobama.

U nadzoru je sudjelovalo sedam federalnih inspektora, tri uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Postrojbe za podršku MUP-a

Kopirati
Drag cursor here to close