Eksplozije

Epilog drame u Kragujevcu: Potpukovnik poginuo, 25 ozlijeđenih, 74 evakuiranih

Vijesti / Crna Kronika | 01. 03. 2017. u 00:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 25 ljudi je ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je poginula, a za tri se traga.

Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić je prva žrtva eksplozije u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu. Bio je pripadnik Vojske 26 godina, a u prethodne dvije je radio u Tehničko-remontnom zavodu. Bio je zapovjednik garnizona Kragujevac.

U jednom pogonu je izbio požar, potom se začula i eksplozija, pa još jedna, a među ozlijeđenima su radnici i pripadnici spasilačkih ekipa koji su došli na mjesto eksplozija kako bi lokalizirali požar. Ministarstvo obrane je priopćilo da je potvrđena jedna žrtva.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je da nitko od 25 ozlijeđenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) nije životno ugrožen.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u tom gradu Aleksandar Kličković je rekao da konačan broj ozlijeđenih nije utvrđen, 'jer stalno pristižu', a RTS je javio da ima 20 ozlijeđenih.

Eksplozija se dogodila oko 13:45 sati u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju streljiva, a nakon 15 sati dogodila se još jedna eksplozija.

74 radnika koji su poslije prve eksplozije otišli u obližnju šumu, nalazili su se na sigurnom u bunkeru, a poslije dozvole Vojske izvršena je evakuacija, piše B92. Do eksplozije je došlo u skladištu gdje se odlažu tromblonske mine i streljivo. U prvoj eksploziji, koja se dogodila oko 14 sati nije bilo ozlijeđenih.

Potpukovnik Vojske Srbije Mihajlo Zogović je rekao da se intenzivno traga za trojicom radnika, Ministarstvo obrane je priopćilo da su 74 osobe evakuirane iz bunkera, a da je 25 ozlijeđeno.

Kao nestali se vode kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić, koji su zaposleni u Zavodu. Dva hospitalizirana se prebacuju na VMA na dalje liječenje, rečeno je iz Vojske. Također, navedeno je da zonu eksplozije nadlijeću četiri drona, a Vojska je koristila i jedno robot vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close