Ozlijeđeni radnici

Eksplozija u tvornici oružja u Čačku

Od detonacije su popucali prozori u jednom tvorničkom pogonu od čega su tri radnika zadobila posjekotine. Jedan radnik je zadržan na odjeljenju intenzivne njege.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 06. 2021. u 11:49 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar nastao poslije eksplozije u vojnoj Kompaniji Sloboda u Čačku lokalizirane je, a tri ozlijeđena radnika bolnički su zbrinuta i nisu u životnoj opasnosti, rečeno je jutros novinarima u Sektoru za izvanredne situacije i u čačanskoj bolnici, prenosi Beta.

Prema prvim podacima detonacija koja se dogodila sinoć oko 19:50  sati oko kilometar dalje od proizvodnih pogona izazvala je prizemni požar izvan tvorničkog kruga na dva mjesta, na rastinju visine od oko 1,5 metar.

Od detonacije su popucali prozori u jednom tvorničkom pogonu od čega su tri radnika zadobila posjekotine. Jedan radnik je zadržan na odjeljenju intenzivne njege.

Nakon eksplozije u Kompaniji Sloboda, čija se velika detonacija čula u cijelom gradu, gradske vlasti u Čačku su kao mjeru predostrožnosti sinoć naložile evakuaciju stanovništva koje živi u neposrednom okruženju tvornice.

''Grad Čačak je organizirao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smještaj. Rezervirani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat građana. Do sada su dvije obitelji smještene u hotel'', rekao je ranije novinarima gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prenosi Beta.

Prilikom eksplozije u Slobodi pričinjena je materijalna šteta na stambenim objektima okotvornice.

U posljednjih 16 dana u čačanskoj vojnoj kompaniji dogodile su se dvije eksplozije u tvorničkim objektima.

Kopirati
Drag cursor here to close