Optužen za ratni zločin

Bivši načelnik krim policije FUP-a uhićen na granici sa Srbijom

"Maloprije sam uhićen u Priboju na GP Uvac i vode me u Beograd zbog ratnog zločina", napisao je Vranj.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 09. 2021. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhićen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije. Uhićen je na Graničnom prijelazu Uvac.

Prije nego mu je oduzet telefon, Vranj je uspio poslati poruku novinaru Istrage.

"Maloprije sam uhićen u Priboju na GP Uvac i vode me u Beograd zbog ratnog zločina", napisao je Vranj.

Nakon ove poruke novinari Istrage uspjeli su s njim kratko razgovarati, prenosi N1

"Trenutno sam u policijskoj stanici u Priboju. Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GO Uvac – uhićen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH", kazao je Vranj prije nego je prekinuo razgovor.

Glas Srpske je u ožujku 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH podnijela Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv tadašnjeg direktora direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora krim-policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Izvor Glasa Srpske naveli su tada lda je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mjesima Strmica i Međeđa.

Tužiteljstvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se uključilo Tužiteljstvo iz Srbije koje je izdalo nalog za uhićenje Edina Vranja.

Kopirati
Drag cursor here to close