Nesreća

Pali niz stijene: Dvojica planinara poginula na planini Lebršnik

Nesretni planinari otisnuli su se oko 200 metara niz stijene.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 09. 2019. u 10:00 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GSS Foča / Akcija spašavanja

Državljani Republike Srbije, inicijala D.D. i M.M., čija beživotna tijela su pronađena na planini Lebršnik, u općini Plužine, u Republici Crnoj Gori, bili su odsjeli u hotelu "Mladost" na Tjentištu, potvrdili su u srijedu iz Policijske uprave Foča.

Precizira su da su se 2. rujna osobe D.D. i M.M. udaljile u pravcu Čemerna, krenuvši u obilazak planinskih predjela te se 3. rujna nisu vratili u spomenuti hotel.

O svemu je policiju obavijestio lovočuvar zaposlen u Nacionalnom parku ''Sutjeska'' Foča.

U pretragu terena, u predjelu planina Volujak i Lebršnik, uputili su se sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, i njihove kolege iz Policijske uprave Trebinje, Policijske stanice Gacko i radnici Sektora za zaštitu Nacionalnog parka Sutjeska, kao i Gorska služba spasavanja ''Wolf'' .

Pronađen je automobil ''renault megan'' u mjestu zvanom Papin do, u općini Gacko, dok su detaljnom pretragom terena, 3. rujna, oko 17.30 sati, na planini Lebršnik, u mjestu zvanom Kuk, u općini Plužine, Republika Crna Gora, pronađena beživotna tijela nestalih osoba D.D. i M.M.

Nesretni planinari otisnuli su se oko 200 metara niz stijene.

O događaju je obaviještena nadležna Policijska uprave Plužine, čiji će policijski službenici izvršiti uviđaj i poduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close