Šta zna Belgijanac šta je

Dvojica Belgijanaca htjela ukrasti cijeli zrakoplov na Bihaćkom aerodromu

Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2017. u 07:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojicu Belgijanaca starih 28 i 31 godinu u ponedjeljak su u pokušaju krađe na lokaciji bivšeg vojnog aerodroma u Željavi spriječili policajci iz Korenice, a na meti lopova bili su dijelovi već devastiranog zrakoplova ostavljenog na ulazu u vojnu bazu bivše JNA, u sklopu tadašnjega aerodroma Bihać.

Kako je potvrdila glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević, ostaci navedenoga kompleksa dostupni su raznim osobama, a policajci policijske stanice Korenica povremeno obavljaju ophodnje na toj lokaciji.

Zrakoplov s kojeg su Belgijanci skidali metalnu galanteriju i preostale sklopove iz unutrašnjosti potiče još iz II. Svjetskog rata. Radi se o Douglasu C-47 "Dakota", koji je služio i kao trofejni zrakoplov.

Nakon prestanka ratnih događanja u Hrvatskoj, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je taj devastirani kompleks proglasio neperspektivnim, pa je on godinama, usprkos opasnostima od mina i otrovnim materijalima u okolini, bio meta sakupljača sekundarne sirovine ili kolekcionara ratnih suvenira, kao što je vjerojatno slučaj s ovim uhvaćenim lopovima, prenosi Jutarnji.

Protiv Belgijanaca uhvaćenih u pokušaju krađe bit će podnesena kaznena prijava državnom tužiteljstvu.

Aerodrom Željava, poznatiji i kao Bihaćki aerodrom, nalazi se na granici BiH i Hrvatske. Jedna trećina je na teritoriji BiH dok su dvije trećine u Hrvatskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close