Kosovo

Dvoje uhićenih u slučaju ubojstva Ivanovića

Nalog za uhićenje dvojice pripadnika kosovske policijske službe izdao je tužitelj Osnovnog tužiteljstva iz Kosovske Mitrovice koji vodi istragu.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva pripadnika kosovske policijske službe privedena su zbog propusta u osiguravanju dokaza u vezi s ubojstvom predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Iz policije su naveli da pripadnici kosovske policije, čiji identitet nije objavljen, nisu na vrijeme valjano osigurali mjesto na kojem je ubijen Ivanović, te da su preduzeli i druge radnje kojima je donekle otežana istraga njegovog ubojstva.

Nalog za uhićenje dvojice pripadnika kosovske policijske službe izdao je tužitelj Osnovnog tužiteljstva iz Kosovske Mitrovice koji vodi istragu.

Dopredsjednica Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je Srni kako su upozoravali, te da to i dalje čine, na niz propusta u istrazi koja se vodi u vezi s ubojstvom.

"Upozorili smo da je neprihvatljivo da je policajac, koji je odmah po ubojstvu Ivanovića došao na lice mjesta, obavijestio nas iz SDP-a da je Ivanović doživio srčani udar umjesto da je ubijen. Tek poslije pola sata postavljena je žuta vrpca i zabranjeno kretanje ulicom u kojoj je ubijen Ivanović", istaknula je Božović.

Dodala je kako je o svemu tome obavijestila istražne organe.

Ivanović je ubijen 16. siječnja ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Dio dokumentacije koja se odnosi na istragu ovog ubojstva proslijeđen je Ministarstvu pravde Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close