SIPA provodi akciju ''Kliker''

Dvije osobe uhićene zbog neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u suradnji s policijskim službenicima SR Njemačke, u vezi sa zapljenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2019. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije kodnog naziva Kliker policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su izvršili pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanske županije, s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela - neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Radi se o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u suradnji s policijskim službenicima SR Njemačke, u vezi sa zapljenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine streljiva, koje je 18. veljače na području Dresdena pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina –  Njemačka.

Tijekom dosadašnjih aktivnosti uhićene su dvije osobe, kojima je od Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su policijski službenici Njemačke uhitili četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti se provode po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close