Jugozapadna Francuska

Dvije osobe poginule u urušavanju mosta

Petnaestogodišnja djevojka i vozač kamiona poginuli su kada se most srušio u rijeku u jugozapadnoj Francuskoj u ponedjeljak, priopćili su službenici.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 11. 2019. u 22:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaestogodišnja djevojka i vozač kamiona poginuli su kada se most srušio u rijeku u jugozapadnoj Francuskoj u ponedjeljak, priopćili su službenici.

Viseći most dugačak 150 metara u Mirepoix-sur-Tarnu, u blizijni Toulousea, srušio se oko osam sati ujutru po lokalnom vremenu kada su ga prelazili kamion i eventualno kombi, priopćio je ured lokalnog tužitelja. Most je limitiran za vozila do 19 tona.

Na televizijskim snimcima vidi se automobil kako uspravno stoji u vodi, sa stražnjim svjetlima i branikom iznad površine. Majka poginule tinejdžerke je među tri osobe spašene iz vode, dodao je ured tužitelja.

Nekoliko sati nakon nesreće tinejdžerka je proglašena mrtvom, izjavio je Eric Oget, gradonačelnik Mirepoix-sur-Tarna, za francusku TV stanicu BFM TV, dodajući da je i vozač kaamiona također poginuo.

Načelnik lokalne prefekture Etienne Guyot ranije je kazao da je broj žrtava nepoznat.

Most je bio pregledan svakih šest godina i nije pokazivao nikakve znake strukturne slabosti u posljednjoj inspekciji u 2017. godini, priopćilo je regionalno vijeće Haute-Garonne za Reuters.

Krivična istraga uzroka nesreće je pokrenuta.

Senatori su u prošloj godini pozvali da se više novca uloži u provjeru i opravku mostova širom Francuske nakon rušenja vijadukta u blizini italijnskog grada Genoe kada su poginule 43 osobe, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close