Iz Sarajeva u Cazin

Uhićena dva marokanska državljana osumnjičena za ubojstvo migranta

Osumnjičene za ubojstvo su locirani i jučer u popodnevnim satima uhićeni od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK-a na području općine Cazin.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 12. 2020. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnog djela ubojstva migranta 5. studnog 2020. godine na području općine Novi Grad Sarajevo, intenzivnim radom policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da su dvije osobe, također migranti, koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, napustila područje Kantona Sarajevo i uputila se na područje Republike Srpske i Unsko-sanskog Kantona.

"Ostvarujući jako dobru suradnju sa policijom MUP-a USK-a, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, osobe koje su osumnjičene za ovo ubojstvo su locirane i jučer u popodnevnim satima uhićene od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK-a na području općine Cazin, nakon čega su preuzeti od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim je u službenim prostorijama policije KS izvršena kriminalistička obrada", naveli su iz MUP-a KS.

Osumnjičene osobe su državljani Maroka i to Y. S. (1998) i M. A. (1990), koji će uz službeni izvještaj biti predati u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close