Poslali pomoć

Dva hrvatska kanadera gase požar kod Tomislavgrada

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) upućeni su na požarište na području Tomislava u BiH zbog ugroze kuća i imovine na tom području.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 08. 2021. u 18:51 Bljesak.info
Požari u Hercegovini

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih snaga OS RH upućena su u Bosnu i Hercegovinu, na gašenje požara na području kod Buškog Blata u blizini Tomislavgrada, uz granicu s Hrvatskom, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Kanaderi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) upućeni su na požarište na području Tomislava u BiH zbog ugroze kuća i imovine na tom području, temeljem naredbe ministra obrane o uporabi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u BiH, nastavno na razgovor s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem - dodaju iz Ministarstva obrane RH (MORH).

"Uputili smo dva kanadera u BiH kako bismo pomogli našim prijateljima i susjedima koji se bore s požarima već nekoliko dana. Vjerujem da će naši protupožarni avioni pomoći da se zaštiti kuće i imovina stanovnika tog područja. Hrvatska je sretna jer ima vrhunske pilote koji pomažu kad je to najpotrebnije", poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Po završetku današnjeg angažmana u BiH, avioni HRZ-a vratit će se u matičnu bazu u vojarnu Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku.

Kopirati
Drag cursor here to close