Vozio i dijete

Državljanin BiH jurio 250 km/h pa blicao presretaču da se makne

Ni ne misleći da se ispred njega nalazi policija vozač im je bahato blicao i svirao da mu se maknu s puta.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2021. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umalo kobno završila za vikend jurnjava Mercedesa njemačkih oznaka kojime je upravljao 38-godišnjak iz BiH. On se vozio autocestom Zagreb-Lipovac brzinom 250 kilometara na sat.

Kretao se uglavnom lijevom trakom, čak i kada nikoga nije bilo u desnoj, a onda je došao iza policijskog presretača koji se također kretao lijevom trakom.

Blicao presretaču

Ni ne misleći da se ispred njega nalazi policija vozač im je bahato blicao i svirao da mu se maknu s puta. Nakon što su ga propustili, policajci u presretaču su krenuli za njim, prenosi 24 sata

Izmjerili su mu brzinu od 250 kilometara na sat i potom uključili svjetlosne i zvučne znakove. Čak su mu i rukama pokazali nedvojbene signale da stane u zaustavni trak, no on je još dodatno stisnuo gas.

Dolaskom do odvojka s autoceste za čvor Županja, 38-godišnjak je izgubio kontrolu nad Mercedesom, 'pokupio' rub ceste, naletio na nekoliko prometnih znakova i zabio se u sigurnosnu ogradu.

Vozio dijete

Policajci su mu pohitali u pomoć, a onda otkrili da se s njime u automobilu nalazi i dijete.

Oboje su zadobili lakše tjelesne ozlijede i odvezeni su u bolnicu u Vinkovce gdje im je pružena pomoć.

Bahatom vozaču policija je izrekla i naplatila novčanu kaznu od 15 tisuća kuna te zabranu korištenja međunarodne vozačke dozvole na području RH u trajanju od tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close