Podignuta optužnica

Državljani BiH i RH oštetili proračun za 670 tisuća KM

Pravnu osobu 'Trgotank' optužnica tereti da je raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi, koju su ostvarili optuženi
Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2019. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljana BiH i Hrvatske Miroslava V. i Vjekoslava B., te pravne osobe 'Trgotank' iz Fojnice zbog porezne utaje ili prijevare od 673.827 KM.

Prema navodima optužnice, Miroslav V. se u svojstvu direktora i odgovorne osobe bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrovane djelatnosti u 'Trgotanku', a Vjekoslav B. kao opunomoćena osoba ove firme u pravnim poslovima terete da su od kolovoza 2009. do travnja 2013. godine pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza oštetili proračun institucija BiH u iznosu od 673.827 KM.

Njih optužnica tereti da su pribavili dokumentaciju lažnog sadržaja, lažne fakture navodnih dobavljača, te u poslovnoj evidenciji za navedeni period nisu iskazali stvarni promet, odnosno nisu obračunali i platili porez na dodatu vrijednost već su prikazali fiktivan promet radi izbjegavanja plaćanja PDV-a, na direktnu štetu po proračun BiH.

Pravnu osobu 'Trgotank' optužnica tereti da je raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi, koju su ostvarili optuženi, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi Srna.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close