Stevan Srdić

Drvar: Policajac osumnjičen za pokušaj ubojstva pušten da se brani sa slobode

Srdić (25) boravio je u pritvoru mjesec dana, kojeg mu je 12. veljače odredio Županijski sud u Livnu.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 03. 2019. u 17:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Livnu donio je rješenje kojim je odbijen prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ-a za produljenje pritvora policajcu Stevanu Srdiću iz Drvara, osumnjičenom za pokušaj ubojstva 25-godišnje A.G. iz Drvara.

Srdić (25) boravio je u pritvoru mjesec dana, kojeg mu je 12. veljače odredio Županijski sud u Livnu.

On se tereti da je 9. veljače 2019. godine u jutarnjim satima, kao policajac PP Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt "Scorpion" u Drvaru te uz konzumiranje alkoholnih pića, u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu i iz njega ispalio hitac prema djelatnici A.G. iz Drvara koja se nalazila unutar šanka, nanijevši joj prostrijelnu ranu prsišta.

Zbog težine ozljeda oštećena je vozilom hitne pomoći prebačena u Županijsku bolnicu "Dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući županijski tužitelj je 11. veljače 2019. godine, Županijskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani te da postoje izvanredne okolnosti jer se radi o težem kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna.

Okončanjem jednomjesečno pritvora, Županijsko tužiteljstvo zatražilo je produljenje koje Županijski sud u Livnu nije uvažio te je policajac pušten da se brani sa slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close