Prijetnje smrću

Društvo novinara i BHRT reagirali na prijetnje Radoji

Radoja je dao iskaz policiji te kazao da se „ne osjeća nimalo ugodno“ zbog prijetnji koje su došle iz Chicaga, a koje potpisuje izvjesni ''vojvoda Trivo''.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 14:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo nadležne da reagiraju i istraže ovaj slučaj, kako bi se pronašla osoba odgovorna za prijetnje i adekvatno sankcionirala'', poručili su iz Poslovodnog odbora BHRT-a nakon prijetnje smrću uredniku Informativnog programa BHT1 Marku Radoji, koje mu je pismom iz Chicaga uputio izvjesni Trifko Spasić.

Upravni odbor Društva novinara objavio je kako su s velikom zabrinutošću primili je vijest o prijetnjama smrću zbog slučaja novinarke Svjetlane Topalić nakon što je povučena s pozicije urednice na web portalu.

U kontaktu s predstavnicima tog društva, Radoja je kazao kako je dao iskaz policiji te da se ne osjeća nimalo ugodno zbog prijetnji koje su došle iz Chicaga, a koje potpisuje izvjesni ''vojvoda Trivo''.

Društvo novinara apelira institucijama za provođenje zakona da pomognu pri lociranju i identifikaciji osobe koja upućuje monstruozne prijetnje.

Društvo poziva novinarsku zajednicu u Bosni i Hercegovini da se udruže suočeni sa svakodnevnim, sve opasnijim prijetnjama, dok ne bude prekasno.

Kopirati
Drag cursor here to close