Prijetnje smrću

Društvo novinara i BHRT reagirali na prijetnje Radoji

Radoja je dao iskaz policiji te kazao da se „ne osjeća nimalo ugodno“ zbog prijetnji koje su došle iz Chicaga, a koje potpisuje izvjesni ''vojvoda Trivo''.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 14:49 Fena
Kopirati

''Pozivamo nadležne da reagiraju i istraže ovaj slučaj, kako bi se pronašla osoba odgovorna za prijetnje i adekvatno sankcionirala'', poručili su iz Poslovodnog odbora BHRT-a nakon prijetnje smrću uredniku Informativnog programa BHT1 Marku Radoji, koje mu je pismom iz Chicaga uputio izvjesni Trifko Spasić.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Društva novinara objavio je kako su s velikom zabrinutošću primili je vijest o prijetnjama smrću zbog slučaja novinarke Svjetlane Topalić nakon što je povučena s pozicije urednice na web portalu.

U kontaktu s predstavnicima tog društva, Radoja je kazao kako je dao iskaz policiji te da se ne osjeća nimalo ugodno zbog prijetnji koje su došle iz Chicaga, a koje potpisuje izvjesni ''vojvoda Trivo''.

Društvo novinara apelira institucijama za provođenje zakona da pomognu pri lociranju i identifikaciji osobe koja upućuje monstruozne prijetnje.

Društvo poziva novinarsku zajednicu u Bosni i Hercegovini da se udruže suočeni sa svakodnevnim, sve opasnijim prijetnjama, dok ne bude prekasno.

Kopirati