Odvjetnik

Dragičević ubijen jer je hakirao račune s ogromnim iznosima?!

Tomić kaže da je FBI tražio od Okružnog tužiteljstva da dobiju laptop, koji je koristio mladić, ali pod uvjetom da roditelji potpišu suglasnost za ulazak u privatnost.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Duško Tomić potvrdio je za beogradske Novosti da će, u srijedu, glavnom tužitelju Okružnog tužiteljstva u Banja Luci, Želimiru Lepiru, svjedočiti što zna o mogućem motivu ubojstva mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

Tomić kaže kako ima saznanja da je ''David, kao vrstan haker, ušao u račun jedne firme na kojem su bili ogromni iznosi para i da je zato došao u nevolju''.

''Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme'', kaže Tomić, prenijelo je Oslobođenje.

''To sam, pred mojim suradnikom Zlatkom Subotićem, koji je prije nekoliko dana svjedočio na te okolnosti policiji u Banja Luci, predočio Davidovom ocu, Davoru Dragičeviću. Davor mi je rekao da je David, po otkriću tog novca, račun zaštitio sa šest šifri. Na moje riječi da David, kad se našao u nevolji, možda nije mogao da se sjeti šifri, njegov otac mi je rekao da je mogao, ali nije htio. Zbog toga je, eto, po mom dubokom mišljenju, platio glavom'', rekao je.

Tomić kaže da je američki FBI tražio od Okružnog tužiteljstva u Banja Luci da dobiju laptop, koji je koristio nesretni mladić, ali pod uvjetom da roditelji potpišu suglasnost za ulazak u privatnost. Međutim, kako kaže Tomić, koji je u to vrijeme bio punomoćnik Davidovog i oca i majke, predaja laptopa i potpis suglasnosti za ulazak u privatnost su izostali. Zašto? To je, kako dodaje, pitanje za Davora Dragičevića.

''Davor mi je, pred svjedokom Subotićem, također, rekao da, 'ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu, pripadaju njemu'. Nisam se složio s njim, objašnjavajući da u tome ne mogu sudjelovati. Pitao me je jesam li ja njegov ili nečiji drugi odvjetnik. Pokušao sam mu objasniti da pravni zastupnik nema pravo lagati, kriti istinu, jer postaje krivično odgovoran, za razliku od branitelja okrivljenog, ali to Davor nije htio da shvati. Oko toga smo se razišli. Meni je bilo i ostalo važno da se istina utvrdi i zato sam spreman svjedočiti, i kao pravnik, i kao čovjek, i kao otac'', kaže Tomić.

Sramno je, kaže Tomić, što su mu, nedavno, u Sarajevu ''Davorove pristalice'', skandirale da je lažov, ''a baš on sve čini za istinu''.

''Ne bi bilo dobro da lažem, pa da me hvale, jer su to ćorava posla'', kaže Tomić, vjerujući da se bliži dan kad će, van razumne sumnje, biti ustanovljeno tko je odgovoran za smrt Davida Dragičevića i kakvi su motivi bili.

Kopirati
Drag cursor here to close