Tužiteljstvo HNŽ-a

Draganu Džebi određen pritvor zbog droge i oružja

Općinski sud u Mostaru je, navode, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom
Vijesti / Crna Kronika | 17. 07. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 15. srpnja 2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Draganu Džebi zv. 'Baka' (1976.), iz Mostara, priopćeno je u petak iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Džaba se tereti zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl.238.st.1.KZFBiH u stjecaju sa kaznenim djelom Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl.239.st.3. KZFBiH i kaznenim djelom Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl.371.st.1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ FBiH).

Naime, Dragan Džeba zv. 'Baka' se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 17. prosinca 2018. godine do 12. srpnja 2020. godine, u više navrata, na različitim lokalitetima (Čupovo u mjestu Buna, općina Mostar, ulica Kralja Tomislava 89 u Mostaru i kuća koju koristi u naselju Maloševići, općina Mostar) neovlašteno posjedovao, kao i držao radi prodaje određenu količinu tvari koje predstavljaju opojnu drogu Cannabis i amfetamin.

On je, navode iz Tužiteljstva, i 9. ožujka 2019. godine, oko 16,45 sati, prilikom pretresa stana u ulici Kralja Tomislava 89 u Mostaru, neovlašteno držao tri okvira od automatske puške napunjena sa po trideset odgovarajućih metaka cca. 7.62, šest okvira od puške tzv. 'papovka' napunjeno sa po deset metaka odgovarajućeg streljiva i jedan okvir od puške napunjen sa pet metaka odgovarajućeg streljiva, jedno originalno kartonsko pakiranje sa dvadeset komada streljiva cal. 7.62mm.                        

Općinski sud u Mostaru je, navode, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji sa MUP-om HNŽ-a nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close