Tunel po kišnom vremenu

DORH izdao priopćenje vezano za prometnu nesreću u tunelu Sveti Ilija

Vozač koji je upravljao osobnim vozilom marke BMW iz smjera Makarske u smjeru Imotskog je prešao na suprotni kolnički trak
Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2019. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proveden je očevid prometne nesreće u tunelu Sveti Ilija, te je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo je priopćenje:

- Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Makarska, i stalnim sudskom vještakom za cestovni promet, 7. travnja 2019. obavio očevid prometne nesreće koja se dogodila u 18.11 sati u tunelu Sveti Ilija na cesti D-76.

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da je vozač (1994.) upravljao osobnim vozilom marke BMW iz smjera Makarske u smjeru Imotskog i u jednom je trenutku svojim osobnim vozilom prešao na suprotni kolnički trak kojim se kretalo osobno vozilo marke Citroen C4 kojim je upravljao vozač (1967.) iz smjera Imotskog u smjeru Makarske.

Vozilima Hitne medicinske pomoći vozači su prevezeni u Klinički bolnički centar Split gdje je vozač osobnog vozila marke BMW preminuo u 20.30 sati, dok je vozač osobnog vozila Citroen C4 zadobio teške i po život opasne ozljede te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu izdao je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od sudionika ove prometne nesreće te je uz to određena obdukcija mrtvog tijela vozača.

Na mjestu događaja tunel je pod video nadzorom te je nakon izvršenog uvida u snimku video zapis predan policijskim službenicima Policijske postaje Makarska.

U teškoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju popodne dogodila u tunelu Sv. Ilija kod Makarske poginuo je 24-godišnji mladić, a teške je ozlijede zadobio monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, doznaje se u ponedjeljak u KBC Split i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Monsinjor Jozić u bolnicu je primljen s teškim ozljedama, a ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano ali i dalje kritično.

"Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u toj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje", stoji u priopćenju iz te nadbiskupije.

Kopirati
Drag cursor here to close