Tragedija kod Jablanice

VIDEO | Donja Jablanica u šoku: Mještani pomogli spašavanje unesrećenih

 Zvuk sudara vlakova probudio je čitavo naselje
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2018. u 11:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani Donje Jablanice, gdje su se sudarili vlakovi Željeznica Federacije BiH, su kazali za AA kako je zvuk sudara probudio čitavo naselje, a da je izvlačenje jednog od stradalih trajalo satima, javlja agencija Anadolija.

U sudaru dva teretna vlaka u Donjoj Jablanici, u srijedu navečer, smrtno su stradala dva uposlenika Željeznica Federacije BiH, a jedan je teško ozlijeđen i hitno prevezen na liječenju u Mostar.

Tijelo jednog od stradalih je izvučeno iz vlaka, nakon više od sat vremena napora spašavatelja.

"To je bilo strašno", riječi su koje mještani ponavljaju u nevjerici da se takva tragedija dogodila u njegovom mjestu.

Salem Maslo, koji živi u kući prekoputa mjesta tragedije, kaže da je silina udara bila strahovita i probudila čitavo naselje.

"Čuo se jak udar. Svi su izašli da vide što se dogodilo. To je bilo strašno, ne pamtim ovakvu tragediju u našem mjestu", kaže Maslo za Anadoliju.

Mještani su se odmah organizirali, donijeli su reflektore i krenuli u akciju spašavanja unesrećenih, koja je, kako kaže, trajala satima.

Tijelo drugog stradalog je još uvijek unutar vlaka i bit će izvučeno uz pomoć mehanizacije.

Glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić ističe da o detaljima nesreće ne može govoriti dok istražne radnje ne budu završene.

"U nesreći su sudjelovale dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983) i J. Ć. (1969), obojica iz Sarajeva i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B.J. (1968) i F. T. (1971), obojica iz Sarajeva. U ovoj željezničkoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobio H. K. Na snazi je potpuna obustava željezničkog prometa na navedenoj dionici", kazao je Marić za agenciju Anadoliju.

Drugi strojovođa B.J. nije ozlijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

Na mjestu događaja je dežurni tužitelj iz Konjica koji će o detaljima nesreće kazati više nakon što očevid bude završen.

Kopirati
Drag cursor here to close