Monstrumi

Doboj: Određen jednomjesečni pritvor zbog ubojstva beba

Vijesti / Crna Kronika | 27. 01. 2016. u 11:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženi iz okoline Doboja, osumnjičenoj da je ubila dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno duševno razvijena kćerka, određen je pritvor, kao i za još tri osobe osumnjičena za obljubu nemoćne osobe.

Sudac za prethodni postupak odredio je pritvor osobama čiji su inicijali J.V., C.Ž. i B.R., osumnjičenim za kazneno djelo 'Obljuba nad nemoćnom osobom', te za B.V. osumnjičenu za teško ubojstvo zbog postojanja naročitih okolnosti da će ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Pritvor može trajati najduže jedan mjesec, a teče od 25. siječnja, kada su uhićeni, priopćeno je iz Okružnog suda Doboj. Ove četiri osobe su nakon kriminalističke obrade jučer predata u nadležnost Okružnom tužiteljstvu Doboj, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Za V.B. postoji osnov sumnje da je u rujnu 2011. godine, nakon što je u obiteljskoj kući pomogla nedovoljno duševno razvijenoj kćerki S.B. pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini obiteljske kuće.

Za nju postoji osnov sumnje da je i u srpnju 2013. godine, nakon što je u štali pomagla kćerki pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini obiteljske kuće, priopćeno je iz dobojskog CJB.

Istražnim radnjama utvrđeno je da je tada punoljetna S.B. u travnju 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila. Protiv S.B. koja je pod nadzorom policije, Okružnom tužiteljstvu Doboj je danas podnesen izvještaj o ubojstvu djeteta pri porođaju.

Osumnjičeni V.J. je sa oštećenom stupio u spolni odnos u prosincu 2010. godine, Ž.C. u listopadu 2012. godine, R.B. u srpnju 2014. godine, nakon čega su nastupile trudnoće S.B., navodi se u priopćenju, prenosi Srna.

Policijski službenici su locirali prostor na kojem se, najvjerojatnije, nalaze tijela ubijene novorođenčadi i provode radnje na realizaciji naredbe o ekshumaciji koju je izdao Okružni sud Doboj radi pronalaska tijela novorođenčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close