U šumarku skrivenom...

Djevojčice brale cvijeće pa pronašle bombe i oružje

Šok i nevjerica zavladali su naseljem, nakon što je jučer ujutru prostrujala vijest kako su djevojčice pronašle oružje u šipražju udaljenom samo 100 metara od prve kuće.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 04. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u banjalučkom naselju Petrićevac kada su djevojčice otišle brati cvijeće u obližnji šumarak, gdje su pronašle na odbačenu pušku i dvije ručne bombe.

Šok i nevjerica zavladali su ovim naseljem, nakon što je jučer ujutru prostrujala vijest kako su djevojčice koje pohađaju peti, sedmi i osmi razred osnovne škole u nedjelju poslijepodne oružje našle u šipražju udaljenom samo 100 metara od prve kuće.

Foto: Glas Srpske / Pronađeno oružje

Mještani, kažu, još sebi ne mogu doći od straha, pitajući se šta se tek moglo dogoditi da su to šipražje zapalili, što redovno rade svake godine.

Borka Ilić, baka jedne od djevojčica, priča za "Glas Srpske", kako su djevojčice oružje, bačeno pored crne vrećice, uslikale mobilnim telefonom i odmah dotrčale da pokažu ukućanima.

"Moj sin nije oklijevao, odmah je otišao da se uvjeri nakon čega je pozvao policiju i prijavio šta su djeca pronašla. Policija je brzo došla i označila taj teren, rekavši da će doći i demineri", prepričava Ilić.

Dodala je kako djeca iz naselja svakodnevno odlaze na to mjesto igrati se i brati cvijeće.

"Dobro je što s djevojčicama u tom trenutku nisu bili i dječaci, jer bi oni sasvim sigurno iz znatiželje dirali to odbačeno oružje. I dalje smo u strahu iako nikad nitko ništa slično nije zapazio u tom šumarku", rekla je Ilić.

Vođa tima za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstva (NUS) u Civilnoj zaštiti Republike Srpske Rade Jakovljević potvrdio je za "Glas Srpske" kako su jučer na terenu zatekli staru automatsku pušku i dvije ručne bombe M75.

"Oružje je predano u Policijsku stanicu Lazarevo", kazao je Jakovljević.

Dodao je kako su pregledali kompletan teren koji je policija obilježila i zamolili mještane da odmah prijave ako nađu nešto slično.

Kopirati
Drag cursor here to close