Hitna kasnila

Djevojčica zadobila teške ozljede nakon pada sa saonica na Bjelašnici

Djevojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela u jako lošem stanju.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 12. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojčica koja je tijekom sanjkanja pala i udarila glavom od kamen te izgubila svijest u nedjelju na Bjelašnici prevezena je na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gdje su joj utvrđene teže ozljede. 

Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja '84, a na vozilo hitne pomoći se također čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako je potvrdio za Klix direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, djevojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela u jako lošem stanju.

"Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organiziraju razni kulturni i sportski događaji bez nazočnosti hitne pomoći što je samo po sebi protuzakonito. Na Bjelašnici nisu osigurali vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora", kazao je Zalihić.

"Morat ćemo djevojčici otvoriti glavu. Ja sam ih još u kolovozu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak uslijed predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje osiguranje koje nije znalo pružiti adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv netko tlko nije osigurao adekvatno osiguranje gore", dodao je Zalihić.

Iz poduzeća ZOI'84 nitko se, još uvijek, nije oglasio.

Kopirati
Drag cursor here to close