Zlupotreba položaja

Direktorica APIF-a osumnjičena da je Agenciju oštetila za 256.000 KM

Iz Policijske uprave Banjaluka priopćeno je, uz navođenje inicijala, da se sumnja kako Ćetkovićeva nije postupila u skladu sa Statutom Agencije.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 02. 2021. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Prestige / Jelena Ćetković

Protiv direktorice Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge (APIF) Jelene Ćetković podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetila agenciju za 256.698 KM.

Iz Policijske uprave Banja Luka priopćeno je, uz navođenje inicijala, da se sumnja kako Ćetkovićeva nije postupila u skladu sa Statutom Agencije.

U priopćenju se dodaje da postoji sumnja da je ona postupala suprotno preporukama i mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske te je na taj način kao odgovorno lice agencije neizvršenjem svoje dužnosti pribavila sebi ili drugom korist i time oštetilo agenciju za iznos od 256.698KM.

"Pored J.Ć., izvještaj je podnesen i protiv R.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi", navodi se u priopćenju Policijske uprave Banja Luka.

"Nezavisne" saznaju kako je riječ o Radmili Stojnić za koju se sumnja da je mimo odluke upravnog odbora agencije, potpisala Odluku o povećanju plaće za direktora agencije za što nije imala ovlasti te je na taj način nesavjesno postupila u vršenju službe.

Kopirati
Drag cursor here to close