Istraga u tijeku

Direktor Željeznica o nesreći: Nitko neće bježati od odgovornosti, niti će itko biti zaštićen

''Nitko neće bježati od odgovornosti niti će itko biti zaštićen. Ali, ne bih o tome govorio dok ne dobijemo rezultate istrage'', dodao je Džafić.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 08. 2018. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve nas je ovo mnogo potreslo. To su naše kolege i svi smo u šoku. Ne ponovilo se više nikada'', rekao je Enis Džafić, direktor Željeznica FBiH za Dnevni avaz, nakon sudara vlakova u Donjoj Jablanici.

O uzrocima i bilo čijoj odgovornosti za sada ne želi govoriti.

''Nemojte, molim vas, da dolijevamo ulje na vatru. Sačekat ćemo izvještaj nadležnih organa, prije svih Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, i onda ćemo utvrditi što je bio uzrok nesreće. Nitko neće bježati od odgovornosti niti će itko biti zaštićen. Ali, ne bih o tome govorio dok ne dobijemo rezultate istrage'', dodao je Džafić.

Foto: Bljesak.info / Sudar vlakova kod Jablanice, dvije osobe smrtno stradale

Podsjetimo, u nezapamćenom sudaru dva vlaka poginuli su strojovođe Fehim Turčinović i Jasmin Ćeranić, dok je Haris Karić teže ozlijeđen.

Karić je jučer iz bolnice “Safet Mujić” premješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i njegovo stanje je stabilno.

Foto: Bljesak.info / Stravične scene na mjestu nesreće u Donjoj Jablanici


Željeznički promet normaliziran je jučer prije podne nakon što su uklonjeni smrskani vagoni i lokomotive te materijal koji se prosuo iz vagona teretnog vlaka, koji se kretao iz Sarajeva.

Video: Sudar vlakova u Jablanici
Kopirati
Drag cursor here to close