Vatrogasci imaju pune ruke posla

Dimnjaci gore po Bugojnu

Vatrogasci su ugasili pet požara na dimnjacima pojedinih zgrada i kuća, kao i požar koji je zahvatio dimnjak jedne od gradskih kotlovnica.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 01. 2018. u 12:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka ove godine bugojanski vatrogasci intervenirali su u gašenju nekoliko ozbiljnijih požara na teritoriji te općine.

''Lokalizirali smo požar u stolarskoj radionici čiji je vlasnik, nažalost, nekoliko dana kasnije preminuo uslijed zadobivenih povreda, te vatru koja je bila zahvatila jedan stajski objekt'', kazao je tajnik Vatrogasnog društva Bugojno Sadik Verunica.

Po njegovim riječima, uspješno je ugašeno pet požara na dimnjacima pojedinih zgrada i kuća, kao i požar koji je zahvatio dimnjak jedne od gradskih kotlovnica.

''Nisu rijetke ni intervencije gašenja zapaljenih kontejnera, koji su uobičajena pojava u zimskim mjesecima, kada pojedinci odlažu lug iz peći na čvrsto gorivo, a da se on nije još ohladio'', naglasio je.

Dodaje da su članovi vatrogasne postrojbe posljednjih dana angažirani na tehničkoj intervenciji dostave određenih količina vode za potrebe obavljanja završnih građevinskih radova u izgradnji budućeg centra ''Biser Rostovo''.

Podsjeća da su u 2017. zabilježene 164 različite intervencije, te da bi u narednom periodu moglo doći do obnove vatrogasnog voznog parka u Bugojnu.

''Zahvaljujući kontaktu koji smo ostvarili s našim prijateljima u Danskoj, krug Vatrogasnog društva trebao bi postati bogatiji za dva suvremena vozila, točnije za cisternu kapaciteta 8.000 litara, i jedno tehničko vozilo'', istaknuo je Sadik Verunica.

Kopirati
Drag cursor here to close