Konjic

Detalji požara: Strojovođa ozlijeđen, putnici nisu ni znali za vatru

Oko 18 sati vatrogasci su dobili dojavu da gori lokomotiva koja vuče talgo vagone na lokaciji između Čelebića i Konica.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2021. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba lakše je ozlijeđena tijekom gašenja lokomotive talgo vlaka koja je sinoć planula na Željezničkoj stanici u Konjicu.

Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o strojovođi, koji je pokušao gasiti požar, koji se, kako je rekao Nedim Makan, stručni suradnik za vatrogasce i protupožarnu zaštitu, gasi specifično, odnosno ne može se gasiti isključivo vodom.

Tri sata

''Kad je u pitanju požar na lokomotivi tu su veliki naponi i to se radi specifično, odnosno ne može se tretirati vodom. Struju su nakon požara odmah isključili i pristupili smo gašenju odgovarajućim aparatima'', rekao je Makan za Bljesak.info.

Naime, oko 18 sati vatrogasci su dobili dojavu da gori lokomotiva koja vuče talgo vagone na lokaciji između Čelebića i Konjica.

''Vlak je bio u pokretu, iz Željeznica su primjetili dim, sigurno otkačili vagone talgo vlaka, odvojili ih, nakon čega su stigli pripadnici Vatrogasne jedinice Konjic i pristupili gašenju'', rekao je Makan i dodao kako je intervencija trajala oko tri sata.

Bez panike

Kako objašnjava, putnici su evakuirani na vrijeme i nije bilo panike.

''Oni nisu ni osjetili da se nešto događa, nije bilo panike. To se dogodilo na peronu, gdje vlak inače i staje'', dodaje.

Objašnjava kako ovo nije ništa neobično, obzirom da se radi o starim vagonima, te da su imali često ovakvih intervencija.

''Specifično je što se to dogodilo na ovom dijelu gdje nema nekog velikog napona. Dogodi se često kad se spušta niz Bradinu da dođe do velikog pregrijavanja. Ovaj put sumnjamo na elektroinstalacije, no istraga je tu da pokaže svoje'', dodao je stručni suradnik.

Kopirati
Drag cursor here to close