Višegrad

Detalji pokušaja ubojstva: Upucao suprugu zbog prigovaranja

Policiji je priznao da nije želio ozlijediti niti ubiti suprugu, a pištolj je potegao kako bi je uplašio i smirio jer nije više mogao trpjeti njezino prigovaranje.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2019. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamdesetdvogodišnji Višegrađanin Anđelko Batinić uhićen je jer je iz pištolja u trbuh ranio suprugu Ljeposavu (53) u njihovoj kući u naselju Okolišta kod Višegrada.

Kako neslužbeno doznaju Nezavisne novine, incidentu je prethodila svađa supružnika, a ozlijeđenoj ženi na mjestu je ukazana prva pomoć te je prevezena u Sveučilišnu bolnicu Foča. Zadobila je prostrijelnu ranu u trbuh, a njezino zdravstveno stanje je bilo stabilno.

Prema pisanju ''Nezavisnih'', napadač je bio pod utjecajem alkohola. Policiji je priznao da nije želio ozlijediti niti ubiti suprugu, a pištolj je potegao kako bi je uplašio i smirio jer nije više mogao trpjeti njezino prigovaranje.

''Ona je galamila, a on, navodno, nije namjeravao pucati u nju, već je obuzdati i ne zna kako je pištolj opalio'', pojasnio je izvor blizak istrazi.

Kako su naveli iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale sudionika, A.B. terete za pokušaj ubojstva jer je iz pištolja pucao i ranio suprugu LJ.B.

''O svemu je obaviješten dežurni tužitelj OJT Istočno Sarajevo, koji je zajedno s očevidnom ekipom Policijske postaje Višegrad na mjestu izvršio očevid. Policija je uz izvješće o počinjenim kaznenim djelima ubojstvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih naprava, predala A.B. iz Višegrada na daljnji radi i postupanje Okružnom javnom tužiteljstvu Istočno Sarajevo, Područni ured Višegrad'', naveli su iz policije.

Kako doznaju Nezavisne novine, za njega je zatražen jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će utjecati na svjedoke i dokaze ili ponoviti djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close