Beograd

Darko Šarić osuđen na 15 godina zatvora za šverc kokaina

Šarić je u pritvoru od predaje srpskim vlastima 18. ožujka 2014. godine, a prethodno je bio pet i po godina u bjekstvu.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2020. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Europu tijekom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bjekstvu i kojem se sudilo u odsustvu, navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenog na njegovoj stranici.

Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz prvostupanjske presude, mada je promjenio kvalifikaciju krivičnog djela, dok je ostalim otuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

Šarić je u pritvoru od predaje srpskim vlastima 18. ožujka 2014. godine, a prethodno je bio pet i po godina u bjekstvu.

U obrazloženju odluke o kazni za Šarića, sud je naveo da je olakšavajuća okolnost za njega što je obiteljski čovjek, ali da je kao otežavajuću okolnost cijenio što je ''kriminalna aktivnost kojom je ostvarena organizacija na planetarnoj razini, koja je kroz kontinuirane aktivnosti baratala sa nesporno utvrđeno velikim količinama kokaina''.

Pri tom je imao u vidu i Šarićev raniji život, ali to nije uzeto u obzir prilikom odmjeravanja kazni.

''Imajući u vidu značaj otežavajućih okolnosti koje je utvrdio na strani ovog okrivljenog olakšavajuće okolnosti nisu mogle biti od takvog značaja da bi to dovelo do blaže kazne od maksimalno zaprećene zakonom, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina'', naveo je Apelacioni sud, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close