Ubojstvo policajaca

Dan je žalosti

Ubojice dvojice policajaca još nisu pronađene
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2018. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara donijelo je Odluku da je u Bosni i Hercegovini danas Dan žalosti, zbog ubojstva dvojice policajaca Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Vlade Federacije BiH i Republike Srpske, kao i Vlada Kantona Sarajevo, također su proglasile ponedjeljak, 29. listopada, Danom žalosti.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje, kada su na njih pucali kradljivci automobila.

Šehović je smrtno stradao na mjestu događaja, a Vujinović je nakon višesatne borbe liječnika za njegov život preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Tijekom opsežne istrage u kojoj sudjeluju sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, a provodi je Županijsko Tužiteljstvo do sada su izvršeni pretresi na 12 lokacija i saslušano je 49 osoba, ali ubojice još nisu pronađene.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša ocijenio je napad na policajce napadom na državu i zatražio što kvalitetniji i efikasniji rad pravosuđa te bolju koordiniranost policijskih agencija u Bosni i Hercegovinu u borbi protiv organiziranog kriminala.

Kopirati
Drag cursor here to close