Istraga u tijeku

Cvitanović odbija reći gdje je sakrio pušku kojom je ubio Marka Radića

Cvitanović je rekao da se puške riješio u Počitelju, da bi onda promijenio priču i rekao da ju je bacio na području Bunskih kanala.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 12. 2020. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 20 dana, koliko je prošlo od ubojstva Marka Radića Make (61) u Mostaru, njegov ubojica Josip Cvitanović Cviki (46) istražiteljima MUP-a HNŽ, koji pod nadzorom Županijskog tužiteljstva provode istragu u ovom slučaju, odbija reći gdje je bacio pušku iz koje je ispalio smrtonosne hice, piše Avaz.

Tako je Cvitanović, nedugo nakon uhićenja, istražiteljima rekao da se puške, najvjerojatnije, kalašnjikova oslobodio u Počitelju, dok je iz Mostara nakon ubojstva pobjegao prema Čapljini, a nakon što nije pronađena na mjestu koje im je pokazao, izjavio je da je oružje bacio u rijeku Neretvu, na području Bunskih kanala.

Stoga su pripadnici MUP-a HNŽ bili angažirali i ronilačku jedinicu koja je bezuspješno pretraživala rijeku Neretvu.

Također, rezultata u potrazi za puškom nije bilo ni nakon pretresa stana u Mostaru, koji je Cvitanović koristio, kao ni objekata njegove obitelji na području Čapljine.

U međuvremenu, u Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNŽ, čekaju rezultate brojnih vještačenja, od balističkog do mehanoskopskog.

Također, provode se DNK vještačenja tragova izuzetih s lica mjesta, kao i drugih, od onih na odjeći, do automobila koji je Cvitanović koristio. Tek nakon svih dobivenih rezultata te drugih istražnih radnji, bit će moguće napraviti optužnicu, čije se podizanje, stoga, ne očekuje prije naredne godine.

Cvitanović je uhićen istu večer nakon ubojstva, a Županijski sud u Mostaru mu je 13. studenoga odredio jednomjesečni pritvor. Podsjetimo, dan poslije ubojstva koje se dogodilo 9. studenoga u večernjim satima, potvrđeno je da je Cvitanović nekoliko sati ranije s Radićem imao verbalni i fizički kontakt.

U večernjim satima je Cvitanović pokušao Radića fizički napasti, a nakon što u tome nije uspio, otišao je po pušku, pozvao ga na interfon i prema njemu ispalio više hitaca.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći, Radić je davao znakove života, ali je, unatoč reanimaciji, usljed zadobivenih ozljeda, a riječ je o četiri prostrelne rane, od čega jedna u grudi i tri u stomak, ubrzo preminuo.

Kopirati
Drag cursor here to close