Bez tragova

Cure detalji istražitelja: Gačić je korak ispred policije

Policijski službenici su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bio na određenim lokacijama, ali je još uvijek na korak ispred njih.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 13:49 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ubojica se kreće uz prugu i ne ostavlja trag, a od ranije znamo da je za prebacivanje koristio vlak. Po konfiguraciji tijela se vidi da je dobro treniran i zbog toga on preživljava'', rekao je za Klix neimenovani izvor blizak istrazi ubojstva policajca Federalne uprave policije u Suhodolu kod Tarčina.

Kako tvrdi ovaj izvor, istražitelji su dobili balistički nalaz kojim je nepobitno utvrđeno da su čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu nakon ubojstva Sauda Sultanića ispaljene iz istog oružja.

S druge strane, Dnevni je avaz objavio kako su čahure su ispaljene iz automata M–56, takozvanog šmajsera. Gačić je koristio, kako otkriva Avazov izvor, pištoljsko streljivo 7,62 milimetara.

Na licu mjesta nisu uočeni tragovi koji bi potvrdili da je bilo borbe između policajca i ubojice, kako se to ranije tvrdilo. Nije bilo ni, kako se smatralo u početku, da je policajac nakon prostrijelih rana i izboden.

Policajac je, navodi ovaj izvor, pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su ozljede isključivo od ispaljenih metaka. U njega su ispaljena četiri metka.

Službeni pištolj ubijenog policajca ubojica je odnio sa sobom, kao i dva okvira sa za sada nepoznatim brojem metaka.

Istražitelji su petnaestak metara od mjesta zločina u pravcu šume pronašli opasač i futrolu pištolja. On nije imao motorolu, jer ju je na toj lokaciji nemoguće koristiti. U snijegu i blatu su ostale stope ubojice koje se gube u šumi.

U medijima se spominje i Gačićeva spremnost jer je navodno i u zatvoru trenirao tijelo za preživljavanje s mini malnim unosom hrane.

Policijski službenici su, navode izvori Klixa, pronašli tragove koji ukazuju na to da je bio na određenim lokacijama, ali je još uvijek na korak ispred njih.

''Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On jeste asocijalna osoba, psihopata i šizofrenik, ali vrlo dobro zna šta radi. Također, on uživa u ovome, jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način i ostavlja svoj potpis'', rekao je izvor Klixu.

Iako se u početku tvrdilo i da je policajac nakon ubojstva vatrenim oružjem zboden kao i trgovac kod Konjica, za sada to nije potvrđeno.

Kopirati
Drag cursor here to close