Prijevara

Crnogorci prevarili Rusa za pola milijuna eura

Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2017. u 20:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv tri osobe iz Ulcinja jer su mahinacijama sa kupoprodajom i prenošenjem vlasništva nad nepokretnostima na području Ulcinja prevarili ruskog državljanina i Baranina za više od pola milijuna eura.

Prijava je podnesena protiv osoba čiji su inicijali M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42), koji su prijevarom ostvarili imovinsku korist od 539.000 eura, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Osumnjičeni V.I. vlasnik je dvije parcele, ukupne površine 4.732 metra kvadratna, nad kojima je upisana hipoteka, a koje su prodate oštećenim, dok su ostale dvije osumnjičene osobe bile posrednici u kupoprodaji nepokretnosti.

"V.I. i M.R. su se, kako se sumnja, obavezali da će prenijeti pravo vlasništva nad ove dvije parcele na državljanina Ruske Federacije čiji su inicijali V.N.E. i Baranina čiji su inicijali A.M. po isplati 539.000 eura", navodi se u priopćenju.

Ugovorom o kupoprodaji V.I. se obavezao da će izmiriti obaveze hipoteke i prenijeti parcele u vlasništvo kupaca, dok su se posrednici M.R. i M.R. obavezali da će u svojstvu jemaca garantirati da će prodavac ispuniti obaveze, kao i da će odgovarati za naknadu cjelokupne štete koju bi kupci mogli imati neizvršavanjem ugovora.

"Oštećeni su došli u situaciju da hipoteka nije skinuta i da pravo vlasništva nad ove dvije parcele uopće ne bude preneseno na njih", priopćeno je iz crnogorske policije.

Kaznena prijava protiv osumnjičenih podnesena je u redovnom postupku. Jedna od tri osumnjičene osobe već se nalazi u Zavodu za izvršenje kaznenih sancija zbog počinjenog drugog kaznenog djela, također, prijevare.

Kopirati
Drag cursor here to close